Przywitanie PARY MŁODEJ chlebem, solą i wodą przez Rodziców lub obsługę lokalu.

 

Toast

·         szampan dla dorosłych (wino musujące)

·         szampan dla dzieci

 

Zupy  jedna do wyboru

·         rosół tradycyjny z makaronem;

·         rosół po królewsku (kawałki mięsa +pieczarki) z makaronem;

·         zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym;

·         zupa krem ze świeżego ogórka z grzankami;

·         zupa krem pomidorowa z makaronem (świderki);

 

Danie główne (dwie propozycje do wyboru):

·         schab pieczony w sosie;

·         pieczeń wieprzowa w sosie;

·         schab faszerowany śliwką lub morelą z sosem żurawinowym;

·         rolada ze schabu z mięsem mielonym z marchewką i groszkiem w sosie;

·         Poloneziki (mięso drobiowe siekane z przyprawami);

·         Udziec z kurczaka;

·         Zraziki z sosem pieczarkowym;

·         Roladka z fileta drobiowego z mięsem mielonym i pieczarkami lub serem, szynką i ogórkiem;

·         Filet drobiowy a la dewolaj (masło+ser);

 

Dodatki:

·         ziemniaki purée z masłem i koperkiem;

·         ziemniaki opiekane;

·         frytki;

 

Surówki (dobrać kolorystycznie):

·         surówka z marchewki (jabłko, chrzan) /ananas/pomarańcza;

·         surówka z kapusty pekińskiej;

·         surówka z białej (sezon letni) lub kiszonej kapusty(sezon zimowy);

·         surówka z selera- korzeń (kokos i rodzynki);

·         surówka z pora i jabłka;

·         surówka z kalafiora (ogórek świeży, czosnek, jogurt);

·         ćwikła;

·         mizeria (okres letni);

·         sałatka z buraczków ćwikłowych (cebula, papryka itp.);

 

Deser

·         lody z bitą śmietaną;

·         ciasto deserowe z owocami (zima- szarlotka, lato- ciasto z owocami sezonowymi);

·         sałatka owocowa z bitą śmietaną;

 

Zimna płyta- 15 dkg na osobę (4 pozycje do wyboru):

·         półmisek mięs i wędlin;

·         galaretka drobiowa;

·         schab pieczony w galarecie;

·         śledzie w śmietanie;

·         śledzie po kaszubsku (cebula, papryka, ogórek konserwowy);

·         koreczki śledziowe;

·         talerzyk garmażeryjny (jajko w majonezie +ser  żółty);

·         rolada z szynki w galarecie;

·         ryba po grecku;

·         jajka w sosie tatarskim;

·         śledzie pod pierzynką (śledzie, ziemniaki, cebulka, ser żółty itp.)

 

Sałatki- 15 dkg na osobę (3 pozycje do wyboru):

·         królewska (seler, ananas, szynka, kukurydza);

·         pieczarkowa (pieczarki, ogórek, cebulka, jajko, groszek);

·         chrzanowa

·         z gyrosem (kapusta pekińska, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza);

·         z porów (pory, jabłko, fasolka czerwona, papryka marynowana, seler konserwowy);

·         ze słonecznikiem (filet drobiowy, ananas, cebulka marynowana, kukurydza);

·         dzadzyki (sos ogórkowo- czosnkowy);

·         pomidory świeże z sosem orzechowym;

·         sałatka cebulowa (cebula, jajka, groszek);

·         duńska (kukurydza, pieczarki, świeże ogórki, szynka);

·         z winogronem (ogórki, pieczarki, filet drobiowy, warzywa, winogrono);

·         z żurawiną (seler naciowy, filet, kukurydza itp.);

·         z sałaty lodowej (pomidor, ogórek, kukurydza, cebula);

·         z brokułów (pieczarki, ogórek, kukurydza, jajo);

·         z kabanosem (sałata lodowa, świeża papryka, cebula, groszek itp.);

 

Kolacja I (1 propozycja do wyboru):

·         zupa strogonoff (mięso, pieczarki, warzywa);

·         zupa bogracz (mięso, warzywa, ziemniaki);

·         flaczki

·         gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym;

·         paprykarz (karkówka, jarzyny, papryka);

 

Kolacja II (1 propozycja do wyboru):

·         roladki drobiowe z serem i szynką, ryż, surówka, warzywa;

·         zrazy w sosie pieczarkowym, kluski śląskie, surówka z siwej kapusty;

·         szaszłyk, ziemniaki opiekane, sałatka na bazie sałaty masłowej;

·         udko pieczone, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami i winogronem;

·         bitki wieprzowe, kasza gryczana, sałatka z ogórka konserwowego, papryki i cebuli;

·         kebab, frytki, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw;

 

Kolacja III:

·         barszcz czerwony;

·         barszcz biały z pieczarkami;

 

Dodatki:

·      paluszki francuskie;

·       uszka z mięsem lub grzybami;

·       kapuśniaki;

·       mini pizza;

·         risotto;

·         bigos

·         zupa węgierska

 

Napoje i owoce:

·         kawa, herbata (bez ograniczeń);

·         soki (0,5 l/osobę), napoje gazowane i woda 1l/osobę;

·         Coca-cola, Fanta, Sprite- za dodatkową opłatą;

·         owoce- 30dkg na osobę- mandarynki, banany, kiwi, pomarańcze, winogrona;

 

Proponujemy również za dodatkową opłatą:

·         Stół wiejski– wyroby z produkcji tradycyjnej (kiełbasa, boczek, pasztet, kaszanka, żeberka wędzone, smalczyk, ogórki kiszone, chleb wiejski, masło, twaróg, ser żółty; od 600 zł

·         kapusta z grochem, proziaki

·         fontannę czekolady; 400 zł – 2 godz