NASZE MENU

Przywitanie PARY MŁODEJ chlebem, solą i wodą przez Rodziców lub obsługę lokalu.

Toast

  • szampan dla dorosłych (wino musujące);
  • szampan bezalkoholowy dla dzieci.

Zupy jedna do wyboru

  • rosół tradycyjny z makaronem;
  • rosół po królewsku (kawałki mięsa +pieczarki) z makaronem;
  • zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym;
  • zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym;
  • zupa krem pomidorowa z makaronem (świderki).

Danie główne  (dwie propozycje do wyboru):

  • schab pieczony w sosie;
  • pieczeń wieprzowa w sosie;
  • schab faszerowany śliwką lub morelą z sosem żurawinowym;
  • rolada ze schabu z mięsem mielonym z marchewką i groszkiem w sosie;
  • poloneziki (mięso drobiowe siekane z przyprawami);
  • udko z kurczaka faszerowane;·
  • zraziki z sosem pieczarkowym;·
  • roladka z fileta drobiowego z mięsem mielonym i pieczarkami lub serem, szynką i ogórkiem;·
  • filet drobiowy a la dewolaj (masło+ser).
  • karkówka w jarzynach
  • karkówka wołowa w sosie

Dodatki:

  • ziemniaki purée z masłem i koperkiem;
  • ziemniaki opiekane;
  • frytki;
  • kasza;
  • ryż z warzywami;
  • kluski śląskie;
  • makarony.

Surówki (dobrać kolorystycznie):

  • surówka z marchewki z dodatkami: jabłkiem / chrzanem /ananasem /pomarańczą;
  • surówka z kapusty pekińskiej;
  • surówka z białej (sezon letni) lub kiszonej kapusty (sezon zimowy);
  • surówka z selera- korzeń (kokos i rodzynki);
  • surówka z pora i jabłka;
  • surówka z kalafiora (ogórek świeży, czosnek, jogurt);
  • ćwikła;
  • mizeria (okres letni);
  • sałatka z buraczków ćwikłowych (cebula, papryka itp.);
  • sałatki sezonowe.

Deser

  • lody z bitą śmietaną;
  • ciasto deserowe z owocami (zima- szarlotka, lato- ciasto z owocami sezonowymi);
  • sałatka owocowa z bitą śmietaną;
  • mus owocowy;
  • galaretki owocowe.

Zimna płyta – 4 pozycje do wyboru:

  • półmisek mięs i wędlin;
  • galaretka drobiowa;
  • schab pieczony w galarecie;
  • śledzie w śmietanie;
  • śledzie po kaszubsku (cebula, papryka, ogórek konserwowy);
  • koreczki śledziowe;
  • talerzyk garmażeryjny (jajko w majonezie + ser żółty);
  • rolada z szynki w galarecie;
  • ryba po grecku;
  • jajka w sosie tatarskim;
  • śledzie pod pierzynką (śledzie, ziemniaki, cebulka, ser żółty itp.);
  • ryba smażona.

Sałatki – 15 dkg na osobę (3 pozycje do wyboru):

  • królewska (seler, ananas, szynka, kukurydza);
  • pieczarkowa (pieczarki, ogórek, cebulka, jajko, groszek);
  • śledziowa;
  • z gyrosem (kapusta pekińska, kurczak, ogórek konserwowy, kukurydza);
  • z porów (pory, jabłko, fasolka czerwona, papryka marynowana, seler konserwowy);
  • ze słonecznikiem (filet drobiowy, ananas, cebulka marynowana, kukurydza);
  • pomidory świeże z sosem orzechowym;
  • sałatka cebulowa (cebula, jajka, groszek);
  • duńska (kukurydza, pieczarki, świeże ogórki, szynka);
  • z winogronem (ogórki, pieczarki, filet drobiowy, warzywa, winogrono);
  • z żurawiną (seler naciowy, filet, kukurydza itp.);
  • z sałaty lodowej (pomidor, ogórek, kukurydza, cebula);
  • z brokułów (pieczarki, ogórek, kukurydza, jajo);
  • z kabanosem (sałata lodowa, świeża papryka, cebula, groszek itp.);
  • firmowa (cebukla konserwowa, szynka, pieczarki).

Kolacja I (1 propozycja do wyboru):

  • zupa strogonoff (mięso, pieczarki, warzywa);
  • zupa bogracz (mięso, warzywa, ziemniaki);
  • flaczki;
  • gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym;
  • paprykarz (karkówka, jarzyny, papryka).

Kolacja II (1 propozycja do wyboru):

  • roladki drobiowe z serem i szynką, ryż, surówka, warzywa;
  • zrazy w sosie pieczarkowym, kluski śląskie, surówka z siwej kapusty;
  • szaszłyk, ziemniaki opiekane, sałatka na bazie sałaty masłowej;
  • udko pieczone, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami i winogronem;
  • bitki wieprzowe, kasza gryczana, sałatka z ogórka konserwowego, papryki i cebuli;
  • kebab, frytki, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw.

Kolacja III:

  • barszcz czerwony;
  • barszcz biały z pieczarkami;
  • naleśniki po meksykańsku;
  • zupa po węgiersku.

Dodatki:

  • paluszki francuskie;
  • uszka z mięsem lub grzybami;
  • kapuśniaki;
  • mini pizza;
  • risotto;
  • bigos;
  • zupa węgierska.

Napoje i owoce:

  • kawa, herbata (bez ograniczeń);
  • soki (0,5 l/osobę), napoje gazowane i woda 1l/osobę;
  • Coca-cola, Fanta, Sprite – za dodatkową opłatą;
  • owoce.

Proponujemy również za dodatkową opłatą:

  • stół wiejski– wyroby z produkcji tradycyjnej (kiełbasa, boczek, pasztet, kaszanka, żeberka wędzone, smalczyk, ogórki kiszone, chleb wiejski, masło, twaróg, ser żółty, kapusta z grochem, proziaki, pierogi, gołąbki, etc.);
  • fontannę czekolady;
  • bufet owocowy;
  • barek alkoholowy oraz pokazy barmańskie;
  • ciasta i szyszki.

Skontaktuj się z nami

Szukasz lokalu na wesele? Planujesz imprezę firmową lub okolicznościową? Zachęcamy do kontaktu – odpowiemy na wszystkie pytania i przedstawimy nasze propozycje.

36-030 Błażowa
ul. Piłsudskiego 2

513 089 309

piotr.barton@wp.pl

Zarezerwuj imprezę